iki gün önce bir arkadaşımı kıramayarak 1 fidenin tadına baktık. Hiç bir katkı kullanmadan olduğu gibi yedik. Ben çok beğenmiştim (Her anne baba evladını sever

) lakin arkadaşın hisleri daha önemliydi. Sonuç olarak yüz ifadesi ve sözleri beni çok mutlu etti. Sözlerinin samimi olduğunu düşünerek; (-Hayatımda yediğim en tatlı marul.) dediğini sizlerle paylaşmak isterim.
Bir ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti. işte yeni fotoğraflar :
NOT: 1'den 3'e kadar numaralandırılmış fotoğraflar 1 haftalık yeni fideler. Başka bir deney için dikildiler.
Deneyin amacı : Yeni alınan bitkiler için özel üretim floresan ve ilk başta HID (evde kullanılan tasarruf ampulu) arasındaki farkı gözlemlemek içindir. Ayrıca Perlitli ve perlitsiz (direkt suya salınım kök) arasındaki farkı gözlemek içindir.
1 numara : HID ışığında suya salınım kök.
2 numara : Özel üretim floresan ışığında perlitte.
3 numara : Özel üretim floresan ışığında suya salınım kök.
1 haftalık gözlem sonucu : Suya salınım kök olarak perlitli ortama oranla daha hızlı büyüdüğü belirgin olarak görülüyor. Işık ile alakalı belirgin bir şey şimdilik diyemeyeceğim. İleride bu konu hakkında daha fazla yorum yapmam mümkün olacağını tahmin ediyorum.
Diğer fotoğraflardaki marul (16 cm yaprağa sahip olan) kendim tohumdan yetiştirdiğim fidedir. Kökleri de 20 cm yakın şuan. Yemeye kıyamıyorum, az daha büyüsün