Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın
çadır kümesler var . kaç m2 istersen yapıyorlar. resmi işlere bulaşmayın işin içinden çıkamazsınız.
|
Yanıtınız için teşekkür ederim, Çadırları inceledim, fiyatları da yasal prosedürlere göre makul, ancak güvenlik ve ısıtma sorunu nedeniyle düşünmekteyim halen.
Güvenlik için bir iki önlem üzerinde çalışma yapıyorum. yalıtımlı bir kümes yapamazsam çadır ilk tercihim arasında.
Alıntı:
Salma tavuk icin cadir kumes ve ya yabanci sitelerde gorulebilen tekerlekli gezer kumes olursa, hareketli olduklari ve tasinabilir olduklari icin yapi izni gerekmez.
Hareketli, tekerlekli, cekilebilen tipler tavuk gubresinin topragi etkilemesini engelliyor, yer degistirip temizlemek ve gubrenin sahaya dengeli dagitimi ile menfi etkilenmeyi azaltiyor.
Yapilacak tarimi engellemedigi gibi gubre etkisi de yapiyor.
Arazinin buyuklugune gore kumesi ayarlamak gerek. Bu gezer kumesin elle ve ya traktorle cekilebilenleri internette gorulebildigi gibi olcu ve planlari da var.
Saglicakla kaliniz
|
Yanıtınız için teşekkür ederim. yaklaşık 5 yıldır tarım üzerine ve son 3 yıldır kanatlılar üzerine araştırma yapıyorum. 2009 yılında üye olduğum bu forumda bir yıl sonra gitmek için karar almıştım. 5 yıllık planımın son aşamasına yani eylem aşamasına geldim. Nette bulabildiğim tüm kümesleri inceledim. Kuluçka makinesi yaptım, çıkım aldım ve şuanda 2 tavuk bir horozum var. 1. yılına girdiler. dışarıdan 2 yıllık tarım bölümü okudum geçen zamanda.
bir yıl arayla 2 tarla aldım biri 4,3 dekar, diğeri 36 dekar toplamda 40 dekar (40 dönüm) yerim var. Asıl hedefim Ceviz - Badem bahçesi oluşturmak. Araziler için halen kredi ödüyorum.
Tavuk gübresini belki ilk etapta arazi için kullanacak olsam da kümes tasarımını ona göre yapıp, gübreyi stoklama gibi bir düşüncem var. Yapacağım masrafın bir kısmını oradan karşılayabilirim.
Alıntı:
Internette " chicken coop " ve " chicken runs " olarak ararsaniz herbirisi yaklasik 30-50 tavuk kapasiteli gezer kumesleri inceleyebilirsiniz.
Birkac tane yapip hem yumurtalik hem etlik tavuk yetistirebileceginiz gibi civcivleri de ayri yerde tutabilirsiniz.
Arazi buyuk olduguna gore bir kenara yerli misir tohumu dikerseniz yem olarak tasarruf etmis olursunuz agac arasi yapilacak dar uzun ekim agaclarinizi da etkilemez. Bir kenara dikilecek marul ve benzeri sebzeleri hem yersiniz hem dokuntuleri tavuklara gider.
Bu zahmete katlaninca 100 kadar bildircin icin kafesiniz olsa satarken cesit olur, fazlasi icin belki pazar sorunu olabilir. Duruma gore ileride istediginizi buyutursunuz. Tavuk eti ve yumurta icin gerekecek buzdolabi ve yem deponuz icin yapacaginiz bir odanin kosesinde bu bildircinlar barinir.,
Arazi yetecegine gore bir kac kaz ve ordek farelere karsi koruyucu olacak, bir duzine kadar hindi de olsa satamasaniz yersiniz, bunlarin yiyecekleri tavuklarinkinin maliyetinde goze gorunmez kaca satsaniz kar.
Saglicakla kaliniz
|
+ keklik, sülün, Sivas kangalı, at.

tabi bunlar aşamalı olarak araziye alacağım, arazimi geliştirdikçe. Yapmış olduğum planımın br kısmını yazmışsınız
