View Single Post
Eski 20-12-2015, 23:02   #232
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
220. Bu gün Kayınpedergille beraber sabah 08,30’da bahçeye doğru yola çıktık. Öğlene doğru Dursungil geldi. Gül ben ve Dursun Cenk Beyin chandler, fernette ve Fernor ceviz bahçesine gittik orada ağaçları inceledik bazıları yeni yeni uyanmaya başlamıştı ancak en son donlardan etkilenmemişlerdi. Oradan Yetiş abinin yerli çeşit bahçesine geldik orada bir çok ağaç dondan zarar görmüş ancak geçen sene aşılanan Oğuzlar çeşidine bir şey olmamıştı ben de şaşırdım. Bizim bahçeye geldik su gelen yere baktık ve bazı cevizleri dolaştık. Bizim cevizlerin de bazıları zarar görmüş bazıları hiç zarar görmemişti. Sonuçta şuna karar kıldık; Kasım ayında 10-15 adet yabancı çeşitlerden dikeceğiz ve onlarında bahçeye uyumunu kontrol edeceğiz. Benim faforim Fernor çeşidi onun için hasat döneminde 3-5 kg. Fernor cevizi alacağım çeşidin meyvesini görmem lazım. Ataman Çiftliğinden bir arkadaşla görüştüm, Fernorun alt kısmı chandler gibi değil biraz daha kalın kabuklu ancak içi chandlerden daha dolgun ve lezzetli dedi. Aralık ayında yabancı çeşitlerden gönderecekler. Sabah geldiğimizde çeşmenin oradaki büzü açmak için kepçe gelmişti İbrahim abi başındaydı. Kepçe belediyeden gelmiş, ben Ayaş Belediyesine dilekçe vermiştim onun için gelmiş sağolsunlar yine ilgilenmişler aslında iş Karayollarına ait kepçe 2-3 saat çalıştı ve balçık toprağı büzün önünden aldı. Bizde çeşmenin suyu yine orasını doldurmasın diye çeşmeden gelen suyu boru ile daha sağa doğru akıttık, orası kuruyunca belki boru geçecek kadar açabiliriz. İlk kuyunun motorunu akşama kadar çalıştırdım bayağı su aktı. Ancak kuyu yine 1 m aşağı inebildi bu kadar su nereden geliyor acaba? Ceviz ağaçlarından o sıra üzerinde olanlardan 5 tanesinin dibi suydu onların biraz suyu gitmiş. Bu yaz uygun bir zamanda o sıranın ortasından kepçeye 1,5 m derinliğinde hendek açtırmak lazım o ağaçlara bir şey olmazsa yazın yaptıracağım ilk işlerden biri olacak. Kayınpederle beraber tuvaleti yaptık evi yapan su tesisatçısı uyduruktan yapmış vidaları ve contaları düzgün sıkıştırmadığı için her yerden su akıtıyordu. O iş bittikten sonra sondaj panosunu duvara monte ettik ve sondajın borularını taktık iyi oldu tek başıma bunları yapamazdım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön