View Single Post
Eski 20-12-2015, 11:12   #1674
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Asıl kalan tohumlar nasıl muhafaza edilecek. Geçen yıl izole edilmiş poşetlerde buzdolabında saklamıştım. Yaza kadar kutuda saklayacağım. Peki yazın hepsi buzdolabına sığmayacak. Bu konuda deneyimleri olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Forumda bilgi çok . Hepsini okumaya yetişemiyoruz. Ne kadar süreyle tazeliğini korur tohumlar Mümkün olduğu kadar çevremde de dağıtacağım. Yine de bir kısmını elimde kalsın istiyorum. Tohumun bozulduğunu nasıl anlarız. Teşekkür ederim
Sevgili aleydi, geçen seneye kadar sadece kendim için ekebileceğim kadar tohum alıp elimde kalmayacak şekilde değerlendiriyordum, elimde tohum kalmıyordu.

Geçen sene ilk defa etkinliğe katılacağım için bol bol tohum aldım, paylaştığım tohumların hepsini dağıttım. O yüzden elimde fazla tohum bulundurmadığım için saklama koşullarını bildiğim kadarıyla bez torba ya da kilitli poşetlere koyularak üzerilerine tohumun çeşidi, tarihi not edilerek ışık almayacak şekilde çekmecelerde havadar, rutubet almayacak şekilde bir yerde saklanır diye düşünüyorum, ben öyle yapardım.

Buz dolabında saklanırsa ne derece sağlıklı olur bilemiyorum, çünkü buz dolabın içinde nemli, rutubetli olacağı için bana göre sağlıksız olur. Benim bildiklerim bu kadar, umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir

Hep duyarız ya bilmem ayaş domatesi ninemin çeyiz sandığından seneler sonra bulundu ve yeniden üretime geçildi diye bu gibi örnekleri daha çok var. Diyeceğim o ki, nemden, rutubetten korunduğu müddetçe en az 3-5 sene tazeliğini korur gibime geliyor.

Sitemizde kendi başlığına baktım, bir kaç açıklamalar var belki işine yarayabilir 2-3 sayfalık istersen sende bir göz at.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...nligi/6483.htm

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön