View Single Post
Eski 20-12-2015, 01:08   #1671
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
İlk komşum tanıştırdı beni tohumlarla. Zaten bir merakım vardı . Pamuk arasında fasülye yetiştirmeye bayılırdım.Siteye girmeden önce bir kaç çeşit tohum yetiştirmiştim.Tam da tohum paylaşım etkinliğine denk gelmişim, ballıyım biraz.

Sizlerin sayesinde pek çok çeşit tohumum oldu ablacım. Geçen yıl paylaşımdakiler yetmedi. Onlarca tohumda kendim aldım. 150 Çeşide yakın tohum ektim . Bazıları büyüdü çiçek açtı. Açamayanlarda oldu. Yinede çok verimli bir yıl oldu.

İlk yıl 4 çeşit tohumla paylaşıma katılmıştım. Bu yıl bu arttı. Bu yüzden çok mutluyum. Kilometrelerce uzaklıkta tohumların yeşerip büyümesi çok mutluluk verici.Umarım herkes için verimli bir yıl olur.

Geçen yıl hiç tanışmadığımız halde, tohumlarını benimle paylaşmıştın ablacım ( kalp). Yönetim bir kalp ikonu eklerse mutlu olacamKolay gelsin , talep geldikçe paketlemek çok mantıklı gelecek yıl için bende öyle yapayım. Emeğine sağlık. Sevgiler.
Ne güzel demek ki biraz da içinde varmış ki pamuklarda fasulye yetiştirmen gayet normal, kutlarım.

Evet ektiğimiz tohumlar bizleri hem mutlu ediyor hem de hüsrana uğratabiliyor, bu belki iklimden, belki topraktan, belki de bizlerden kaynaklanıyor olabilir. Ne diyoruz gülünü seven dikenine de katlanır, asla pes etmek yok.

Etkinlikte paylaştığım tohumlarımı senin de dediğin gibi hiç tanışmadığımız halde sizlerle paylaşıp, sizlerin bahçelerinde yeşermeleri beni çok mutlu etti, gurur duyuyorum.

Paketleme konusunda şöyle diyeyim, yaz boyunca çıkan tohumları iyice kuruduktan sonra hemen 20-30 paket hazırlayıp bir zarfın içinde muhafaza ediyorum.
Zarfın üzerine de ürünün çeşidini ve kaç paket olduğunu yazıp, paylaşıma açtığım sayfada mesaj nosunu yazıyorum, bu şekilde kolay oluyor, hepsini dağıtıp paketlemek gerçekten çok sabır işi ve sıkıcı oluyor bana göre

Bir de defter tutuyorum sırasıyla gelen talepleri anında not alıyorum.

Kalp için çok teşekkür ediyorum, senin de ellerine emeklerine sağlık, bence de bir kalp tuşu gerekir. Sevgilerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön