View Single Post
Eski 19-12-2015, 11:28   #2387
arkeo
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-10-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi enginerik Mesajı Göster
Merhabalar,

Benimde bir ceviz bahçesi hayalim var. Tarla araştırması içerisindeyim. Ankara da ikamet etmekteyim. 30 dönüm bir tarla ile ilgileniyorum. Haymana ilçesi rakım 1250 - 1300m civarı.
30 dönüm ile başlayıp daha sonra 100 dönüme çıkarma niyetindeyim.

Tarladan 0-30cm ve 30-60cm den örnek aldım. profil çukuru açtırmadım. Tepelik olduğundan dolayı taban suyu olduğunu düşünmüyorum. Ancak ilk izlenimden sonra 3m lik çukurlar açtıracağım. Köye yakın tepede bir arazi. Tarla içerisinde az bir eğim vardır. Ancak tarla bitimi yüksek eğimle aşağı doğru inmektedir. 6 aralık ta örnek alıp 8 aralık da tahlile gönderdim tahlil sonucu aşağıdadır. Killi ve kireçli toprak olarak sonuç geldi. Köyde her bahçede en az 3-4 adet ceviz ağacı bulunmaktadır (10-15 yaşlarında). çevrede görüğüm kadarıyla çeviz bahçeleri fazla. Analiz sonucu ceviz için uygun olarak belirtilmiş. Ancak killi ve kreçli oluşu bende tereddüte neden oldu.
Fernor ve Ronde de Montinac düşünmekteyim. 8x4 veya 8x6 sırta dikim olarak düşünmekteyim.

Bu toprak ıslah edilebilir mi? Arazinin uygunluğu için değerli yorumlarınızı rica ederim.
Killi toprak ceviz için uygun değil bildiğim kadarıyla, ayrıca %25ten fazla kireç de sıkıntılı bir durum. Sizin yerinizde olsam alternatifleri değerlendirirdim.

Saygılar

arkeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön