218. Bu gün 06 Nisan 2015 Pazartesi. Pazar gecesi sabaha karşı Ayaş’ta hava sıcaklığı -4,3 oldu. Sabah biraz geç çıktım çünkü uğrayacağım yerler var, artık cevizlere yapacak bir şey yok, bari dedim şu çeşme işini halledeyim. İlk önce yol üzerindeki Karayollarına gittim orada durumu anlattım şefleriyle konuştular şefleri de yardımcı olacaklarını söyledi bana haber verecekler olmazsa Karayolları 4 ncü bölge Müdürlüğüne dilekçe hazırladım onu vereceğim. Oradan Ayaş belediyesine gittim ve çeşmenin suyunu kontrol altına almalarını rica ettim Fen Müdürü bana dilekçe verin bakalım dedi bende dilekçem hazırdı zaten Evrak bölümüne verdim. Daha sonra Ayaş’taki İlçe Tarım Müdürlüğüne gittim orada Mühendis beyle görüştüm cevizleri don vurduğundan bahsettim ve yerine Fernor diksem ne olur dedim o konuda fazla bilgisi yoktu. Köyümüzden sorumlu kişi ile görüştüm o da zaten Gıda Mühendisi bana Ankara İl Tarım Müdürlüğünden gelecekler ve köyde toplantı yapacaklar orada sorarsınız dedi bende toplantıya katıldım. Toplantıdan sonra 2 araba Ziraat Mühendisi benim bahçeye geldiler ve Cevizlere baktılar. Cevizlerin çoğunun tomurcukları yanmıştı ben Fernoru sordum hiç biri bana şunu dik diyemedi yaklaşık 10 Ziraat Mühendisi vardı. Onlar gidince Chandler bahçesi olan yere gittim ve fotoğraflarını çektim onlar halen uyanmamışlardı ancak muhtemel uyanma aşamasındaydılar. Oradan Yetiş abinin bahçesine gittim onun don hasarı fazlaydı. Sonra bizim cevizlerin fotoğrafını çektim. Çeşme bilek kalınlığında akmaya devam ediyordu. Ben de tavuk kümesinde eksik kalanların bir kısmını yaptım Umudumuz Şaban yani tavuklarda belki bahçenin masraflarını çıkartırız. Diktiğimiz yeşillikleri suladım. Sondajı 3-4 saat akıttım İbrahim abi ilk kuyuyu zaten sabahtan itibaren açmıştı kuyu o kadar aktı, ancak yarım metre aşağı inmiş. Aşağıdaki kumları torbalara koydum nereden baksan 1 m3 kum oldu m3’ü 60 TL daha da var sürülmeden önce hepsini toplamam lazım. Akşam eve gelince baktım ki artık iş başa düştü ben de ağır topları devreye sokmaya karar verdim Eniştem Belediye Başkanı onu aradım Ayaş Belediye Başkanını çeşme için arasın diye, arkasından Meteoroloji Müdürünü aradım Samsundan bir abimizin oğlu üzerinde çok emeğimiz var bana Ayaş Meteoroloji istasyonunun son 10-15 yıllık Mart, Nisan, Mayıs ile Ekim,Kasım aylarının sıfırın altındaki günleri gün olarak çıkartacak. Elimde meteoroloji bilgileri, toprak tahlili, su tahlili ve etrafta yetişen ağaçların fotoğraflarıyla İbrahim Balkal veya bu işten anlayan bir Mühendis ile görüşeceğim. Niyetim Kasım ayında bahçeye 10 adet yabancı çeşitlerden dikmek ve denemek yani bahçede yetişecek en iyi çeşidi bulmaya çalışacağım.
|