View Single Post
Eski 17-12-2015, 15:04   #79
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Petek sisteminde ne yaparsanız yapın (biz bilemedik biliyorsanız siz söyleyin biz yapalım) evin içinde is oluyor veya biz ona yoruyoruz. Evi üçüncü yılda boyatmak gerekiyor bu yüzden. Peteklerin içerisinde dolaşan sıcak su nasıl oluyor da evin içinde böyle is yapıyor anlaşılır gibi değil.
İs genellikle peteklerin üzerindeki duvar ve en çok da oralara isabet eden tavanda olur.

Bunun sebebi, petekler ısıttıkları havayı hemen üzerlerinden sürekli olarak tavana yükseltirler. Bunun sonucunda evdeki havada bulunan tüm partiküller peteklerin üzerindeki bölgeden tavana yapıştırılır. Bu böyle 1-2 sene devam ettiğinde bölgesel tavan ve duvar kirlenmesini görür hale gelirsiniz.

Dolayısıyla bunun ne kazanda ne yaktığınızla ne de radyatörde dolaşan su ile bir alakası vardır. Tüm mesele radyatörlerin yukarı doğru yaptıkları hızlı hava sirkülasyonu.

Bunu azaltmanın bir yolu, radyatörde dolaşan suyun ısısını azaltmak olabilir. Kombideki su sıcaklığı ayarı ve oda içi termostat ile su sıcaklığını azaltıp ısıtma süresini uzatarak hava sirkülasyonunun hızını azaltabilirsiniz. Bu da tavan, duvar kirlenmesini yavaşlatır. Elbette bir de ev içi havanın temiz, partiküllerden arınmış olması olması büyük fark yapar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön