View Single Post
Eski 16-12-2015, 23:43   #5
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
216. Bu gün 01 Nisan 2015 Çarşamba. Sabah 08,00’de bahçeye doğru yola çıktım, vardığımda hava güzeldi. Hemen üstümü değiştirdim ve cevizlere baktım uçları püsküllenmiş ve tomurcuklar uyanmış yanılmıyorsam 27 – 28 Mart gibi püsküllenme başlamış. Bütün ağaçların fotoğraflarını çektim. Oradan Üst komşu Yetiş abinin cevizliğine gittim, onun ağaçları da tümden uyanmış ve erkek çiçekler açmış uçları püsküllenmiş onda Şebin, Bilecik, Kaman, Yalova, aşılı Oğuzlar77 ve chandler fidanları var. İçlerinde tek açmayan chandler fidanı. Daha sonra 3 km ilerideki cahandler bahçesine gittim burada 80 dönüme chandler cevizi dikmişlerdi ve bahçe 2012 de kurulmuş 02 Ekim 2013 tarihinde hava sıcaklığı -4 olmuştu bu soğuklardan etkilendiğini, uçlarında kuruma olduğunu ve sulamayı fazla geciktirdiklerini söylemişlerdi bu sene suyu Ağustos’un sonu gibi kesmişler. 10 Ekim 2014 ‘te Hava sıcaklığı -2 derece oldu ve bunlar fazla etkilenmemişler gibi. Sonuçta chandler ve tozlayıcılarının hiçbiri henüz uyanmamıştı hiç açma belirtisi yoktu. Bu çeşidin açtığı zamanı, meyve toplama zamanını ve yaprak dökme zamanını da takip edeceğim eğer iyi olursa ben de chandler dikerim. Sondaj artezyen yapmış yaklaşık 4-5 saat suyu boşa akıttım. Üst kuyu ve alt kuyu ağzına kadar suyla dolu onlar için kablo alıp su motoru ile çekmem lazım. Gelen suyun büyük bir bölümünü çeşmenin suyu oluşturuyor ona bir çözüm lazım hadi bu sene atlattık ancak önümüzdeki senelerde ağaçların kökleri daha derinde olacak ve suyla buluşacaklar.üstteki asmaların dibini çapaladım, bir yere topladığım taşları bahçe sürülmeden önce kuyunun dibine taşıdım. Bu sene dikilen 21 adet ceviz fidanını budadım ve en son olarak evi ilaçladım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön