Yine beğeniler yağmış sayfama, çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Ağabeyimin balkonunu süsleyen diğer güzellere de bakalım mı?
Bu yeğenim Eylül'ün. Sera liliput'a gittiğimizde buna sımsıkı yapışmıştı. Bu benim saçaklım olacak dedi de başka bir şey demedi. Sera Liliput'un sahibi Kubilay Bey de Eylül'deki bu sevgi ve ilgiyi görünce ona hediye etti bu güzeli. İsmi saçaklı, Eylül'ün kızı. Geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla üstündeki parça elinde kaldı yengemin. Yanına dikiverdik biz de. Bu arada o boyadığımız saksıdaki sukulentler de Eylül'ün. Küçük bir kaktüs-sukulent hayranı daha yetişmekte anlayacağınız. En son harçlıklarıyla kendine lithops aldı, biliyor musunuz!
Benim bitpazarı saksılarımdan biri daha beyaza boyanıp balkondaki güzelleri ağırlamaya başladı. Bu saksıdaki dört yavrulu minik Eylül'ün ilk sevda ile yapı marketten aldığı, üstü silikonlu çiçekli bir kaktüstü. O kadar kötüydü ki epey hırpalayarak çıkardım silikonu. O da hırpalandığı yerden dört yavru birden verdi. Diğeri de bol bol yavru veren bir tür.
Bırakın çiçeğini tohum keseleri bile güzel. Yengem tohumlarını ekmeyi denedi ama sonuç hüsran. Taze tohum olmasına rağmen hiçbirini çimlendiremedi.
Echeveria agavoides büyüleyici bir güzel...