View Single Post
Eski 16-12-2015, 20:22   #67
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Hayırlısıyla, (artık zorunlu göçlerden bıktığımız için Çanakkale/Merkezdeki bu dünyadaki son mekanımız olmasını dilediğimiz) yeni evimizin kış girmeden içerideki çalışmalar yapılabilmesi için dış cephe mantolaması, ahşap izalasyon işi, sıvası badanası bitti..10 gün içinde iç sıvalar yapılacak..Daha sonrasında da kalorifer tesisatı döşenecek..

İki aydan beri internette çok okudum, araştırdım, servislerle ustalarla görüştüm; nihayetinde Buderus GB 12 yoğuşmalı kombide karar kıldım..36 desibel ile en sesiz kombi olması tercihimin ana nedenlerinden, çünkü, teknik nedenden dolayı kombi salondaki cumbanın bir köşesine monte edilecek..

Bizim binada petek sistemi kullanılıyor..Yan komşum olan müteahhit ve üst komşum olan mimar evlerinin her zeminini seramik kaplatacağı için, ben ahşap parke çok istememe rağmen eşimin de gönlü seramikte olduğundan mecburen ahşap görünümlü seramik zemin yaptıracağız..

Meraklı bir insan olduğum için şimdi de kafamı kalorifer tesisatına takmış durumdayım..Hani diyorum; bizim sistem ne petek ne de yerden ısıtma sistemi olsun..Karma olsun, diye düşünüyorum..Tabi benim düşünmemle olmaz bu iş..Bu yüzden şimdi kirada oturduğum evde benim kombiyi de bağlayacak olan üst komşum olan emekli tesisatçıya danıştım ilk olarak..Benim düşünceme olumlu yaklaştı..Her peteğe giden boruların dönüş borusunu oda veya salon içinde tatlı kıvrımlarla S şeklinde 1 metre aralıklarla döşetin, dedi..Bu şekilde yaparsanız hem yerden hem de petekten ısınma olanağı olur dedi..

Daha sonra, Buderus servisine gittim..Orada iki ustaya konuyu açtım..Onlar da bu düşüncemi uygulanabilir buldular..

Bugün de, konuyu binanın müteahhiti olan inşaat mühendisine ve mimar ortağına açtım..İlgilerini çekti..Olmaz da olur da demediler ama bayağı hoşlarına gitti bu fikir..Hatta müteahhit komşum, ''sizin düşündüğünüz sistemin adı çakma yerden ısıtma olmalı'' dedi bana.. ) Ama fikir hoşuna gitmedi değil..Bizim için farketmez, istediğiniz zemin boru döşemesini yaptırabilirsiniz, dediler bana..Nihayetinde biraz daha fazla sarf olacak boru parası ahım şahım birşey değil, bizden olsun, dediler sonuçta..

Ben bu konuyu daha çoook kişiye açar, danışırım kesin karar verene kadar..Bu yüzden konuyu sizlerin görüş ve önerilerinize de açmak istedim..

Bu düşüncemin teknik olarak olabilirliği var mıdır henüz kafam hiç net değil..Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum. Bu düşüncem verimli ve mantıklı bulunmasa bile, en azından bu başlıkta okuduğum üzere, peteklere giden boruları duvar dibinden değil, hiç olmazsa duvardan 1 metre uzaktan döşettireceğim..

Benim daire ara kat ve altı boş dükkan..Bu zemin yalıtımını en ekonomik şekilde hangi malzemeyle yapabilirim, bu konuda da fikir verebilirseniz sevinirim..

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen pria : 16-12-2015 saat 21:06
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön