Öncelikle herkese merhaba;
Başlıktan da anlaşılacağı üzere siteye yeni üye oldum, fakat epeydir takip ediyordum. Özellikle topraksız tarım konusu baya ilgimi çekmişti önceden beri.
İş yerimde üst katta balkon çıkıntısına benzer bir çıkıntı var, orayı nasıl değerlendirebilirim diye epeydir düşünceler içindeyken topraksız tarım yapmaya karar verdim bu alanda.
İlk işim sera benzeri bir şey olması için etrafını rüzgar ve yağmura karşı kapattım. Ön tarafı da pervaz gibi bir sistem yaptım ki güneşli zamanlarda güneşten faydalanmak için.
Bu konu başlığını baştan beri tüm mesajları tek tek okuyorum ve ancak 26. sayfaya gelebildim henüz, yani 2009 yılındayım

Okumaya da devam ediyorum, sizlere selam vermek adına bu mesajımı yazıyorum.
Bu arada forumda emeklerini, fikirlerini ve zamanlarını esirgemeyen Kudret Bey başta olmak üzere herkese teşekkür ederim.
Tohumdan fide yetiştirme konusunda benimde fikirlerim var. 2009 yılındaki mesajdan sonra kuvvetle muhtemel sistem değişiklikleri vs olmuştur. (dediğim gibi okumaya devam ediyorum hala) Ben kuluçka makinesinde filizlenme yapmayı düşünüyorum. Kendi yaptığım, gayet iyi verim aldığım bir kuluçka makinem var. Az çok bilirsiniz orada da ciddi hassasiyetler söz konusu; özellikle ısı ve nem. Hal böyle olunca tohumu filizlendirme konusunda çok sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama Allah bilir tabi ki.
Sanırım tanışmak için fazla yazdım, kusura bakmayın. Herkese iyi günler dilerim.