215. Bu gün 25 Mart 2015 Çarşamba. Hava çok güzeldi, sabah 05,40’ta yola çıktım bahçeye vardığımda hava sıcaklığı -1’di. Sondaj artezyen yapmış ve yanındaki cevizin dibini göl etmiş onu düzelttim ve sondaj suyunu dışarı verdim yaklaşık 4 saat. Çapa makinasının tekerleğini çıkardım çapaları taktım ve bir kere gittim geldim toprak tam tavında olmadığından dolayı toprak bıçakların arasında otlarla karışarak topaklandı. Daha sonra meyve ağaçlarını tek tek budadım kestiğim yerlere sutut sürdüm ve açılacak dal açılarını açtım. Cevizlerden bir tanesine de gövde sarıkurdu zarar vermişti onu kestim ve içine baktım girdiği bölgeyi simsiyah etmiş cevizi kesince hemen üstü su oldu demek ki cevize çoktan su yürümüş, bu sene dikilen cevizleri belki tekrar donlu günler olur diye budamadım, onları 5 Nisan’dan sonra budayacağım. Falcon cihazı çalışıyor ancak tarla farelerine etki etmedi çünkü 2 m yanındaki delikten fare çıktı. Dursungille beraber az bir yere marul, maydanoz ve tere ektik evin önüne de çiçek tohumlarını ektik. Tavuk kümesi yapımı, tavuk alımı, gübreleme, tarlanın sürülmesi, yonca ekimi, inşaat malzemeleri ihtiyacı, ağaçlara malç yapılması, havuzun etrafına toprak atılması işlerini karara bağladık. Cevizlerin gözlerinde uyanma yoktu, ortadaki kayısının %60’ çiçeklenmiş diğerleri tomurcuklanmış gibiydi. Kayısıda don zararı yoktu.
|