View Single Post
Eski 15-12-2015, 12:05   #398
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Günaydın Akçabardak demek bir çoğumuzda varmış bu huy bende bazen annemin bahçesine götürdğüm çiçekler bendeklerden daha güzelleşip çiçek açınca isyan ediyorum bende hemen bak alıcam geri çiçeklerimi neden bende açmıyorlar diye söyleniyorum tabi annemde gelen çiçek geri gitmez diyor neyse bizde bazen çiçeklerini ziyaret etmekle yetiniriz
Sevgili günebakan, anneler evlatlara göre biraz daha sabırlı olmasından diye düşünüyorum ben. Kızımdan yola çıkarak düşünürsek, her konuda çok aceleci, sabırsız, hemen oluversin gibi, bu neden böyle, neden büyümüyor, neden çiçek açmıyor? gibi sürekli çiçeklerin başında, ya susuzlıktan öldürür, ya da çok sulamadan kaybeder bitkiyi, sonra da üzülür

Sizin de dediğiniz gibi bitkiler bize gelince güzelleşir, çiçeklnirler, rahatlarlar çünkü biz onları rahat bırakıyoruz, karınlarını doyur, sula, arada bir bitlenip bitlenmediklerini takip et, biraz sohbet, biraz sevgi yeter.

Benim çiçeklerim şimdiye kadar hep dışardaydı, dün artık kademe kademe içeriye taşımaya başladım, hepsini gözden geçirip tozunu pasını aldıktan sonra sularını verdim hepsine dedim ki... iki ay kadar burada kalacaksınız uslu uslu, güzel güzel buraya alışın, sakın küsmeyin, biribirilerinizle iyi geçinin diye tembihledim
Gören de beni kiminle konuşuyor bu deli acaba der ama böyle işte sevgili günebakan, o yüzden size hak veriyorum, bu huy hepimizde var

Düzenleyen akçabardak : 15-12-2015 saat 16:22
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön