View Single Post
Eski 14-12-2015, 22:43   #212
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
214. Bu gün 24 Mart 2015 Salı. Kazım’la konuştum bir hafta önce hava sıcaklığı -4 oldu Nisan’ın 4-5’i gibi sıcaklık -2 olacak bir şey olur mu dedim. Bana;
- Şu anda kalem aşısına başladığını ve bu aşıyı 21 Mart ile 20 Nisan arasında yapılabileceğini
- Bu sene Mart ayında havalar soğuk gittiğinden dolayı bir hafta önce hava sıcaklığının -4 olmasının ağaçları etkilemeyeceğini çünkü daha uyanmadığını,
- Nisan 3-4-5’i gibi hava sıcaklığının da eksi olmasının cevizlere etki etmeyeceğini
- Benim korkmam gereken zamanın Nisan 21-25 arasındaki soğuklar olduğunu,
- Ancak Nisan 21-25 arasındaki soğukların bahçemizin bölgesinde çok etkili olmayabileceğini çünkü konum itibariyle bahçenin eteklerde olduğu ve rüzgar olması nedeniyle ağaçların soğuktan etkilenmeyebileceğini
- 200 m yanımızda 15 yıllık ceviz ağaçlarının olduğunu ve onlarda çiçek donlarının olmadığını tespit ettiğini bunu da eğer 21-25 Nisan’daki soğuklara o ağaçlar yakalanmış olsaydı uçlarında kuruma ve çatallaşmaların olacağını, yani korkmamamı söyledi
- Ayrıca bizim bölgemizin yabancı çeşitlere uygun olamayabileceğini çünkü sonbahar donlarına yakalanabileceğini
- Ağaçların 2 nci yılda olması nedeniyle Nisan ayında toprak tahlili yaptırmamın uygun olacağını ve gübrelemeyi buna göre yapabileceğimi söyledi.

Düzenleyen patara67 : 15-12-2015 saat 23:40 Neden: numaralama yanlış olmuş
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön