View Single Post
Eski 13-12-2015, 16:01   #1622
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Biraz bakımları hakkında bilgi verebilir misiniz. Sulama vs.
Tesbih Çiçeği: İlkbaharda bahçeye dikime uygundur, Güneşli yerlere ekilir, Yazın sık sık sulanmalıdır.
Soğuk iklimlerde 15-20 cm derine dikilerek dondan zarar görmesi engellenir.

Gala Çiçeği: Gün boyu güneş almayan yarı gölgeye dikime uygundur. Renkli çiçekli olanı kışa dayanıksız,
beyaz çiçekli olanı kışa dayanıklıdır ama çok aşırı donlarda genede rizomlar zarar görebilir,
rizomların zarar görmemesi için derin dikim ve malçlama yapılmalıdır.

Gün Güzeli: 15 cm derine dikilen yumrular dondan zarar görmez, İyi gelişim gösterip bol çiçek vermesi
isteniyorsa yarı gölge bir yere dikilmeli ve sık dikildiği yer değiştirilmemelidir.

Afrika Zambağı: Güneşli ve Yarı gölge bir yere dikime uygundur, muhakkak derin dikim ve malçlama ile rizomlar
soğuktan korunmalıdır.

NOT: Ben çok soğuk hava şartlarında yani karasal iklimde hiç (soğanlı-yumrulu-rizomlu) çiçek yetiştirmedim...
Bu bilgilerde benim okuyup öğrendiğim bilgilerdir. Gerçek bilgilere soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler sayfasında
sizinle aynı iklim şartlarında bu çiçekleri yetiştiren arkadaşlarımızın deneyimlerinden öğrenebilirsiniz.

Şuan için bana kalırsa yapılması gereken; çok soğuk olmayan bir yerde kışı atlatmalı, nisan-mayıs ayı gibi bahçedeki gerçek yerlerine ekilmelidir.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön