Konu: Nergis
View Single Post
Eski 13-12-2015, 11:17   #2698
eceyıldız
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Eğer bahçeniz varsa öncelikle rüzgara kapalı, güneşi çok bol gören, ağaç altı olmayan, yağmur sularının göllenmediği kuytu bir köşesinde ekin derim..
Ekeceğiniz toprak ideal olarak kili az, kumlu-çakıllı olmalı.. Azotlu gübrelere fazla özenmeyin..Hayvan gübresini az kullanın..Hele hele tam yanmamış hayvan gübresini çok çok az kullanın..
Ne işe yaradığını ve nasıl ters etki yapacağını bilmediğiniz kimyasal veya organik gübreleri kullanmamaya çalışınız..Çünkü nergisler benim fidanlığın toprağı gibi fakir topraklarda bile başarıyla yetişir..Ağır ve besin yönünden çok kuvvetli topraklardan pek hoşlanmadıklarına inanırım ben nergislerin..

Odun külü ve kemik unu gibi materyalleri ölçülü olmak kaydıyla güvenle kullanabilirsiniz..Kül soğanların irileşmesini, kemik unu ise çiçek verimini teşvik eder..

Saksıda da bunlara uygun hareket edilmeli ve özellikle ılıman havalarda fazla suyla nergisler şımartılmamalı..Kendi doğal gelişimlerini sağlamalı yani..En önemlisi saksılar derin olmalı..Hiç olmazsa 25 santim falan..

Daha detaylı bilgiler için bakınız:

https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...2012/08/13/19/
Bahçeye ekmek gibi bir şansım yok ama saksılar büyük saksı toprak bahçe toprağı içinde hayvan gübresi var. Sulama içinde toprak kurudukça su veriyorum, çok sularsam çürütmekten korkuyorum. Kömür tozu dediğiniz mangal kömürü olsa gerek o basit te kemik tozunu nerden temin edeceğim. Yumurta kabuğunun saksı bitkilerine çok iyi geldiği söyleniyor bununla ilgili bilginiz var mı...
Peki bu saatten sonra kemik tozu çiçeklenmelerini sağlar mı...
Bu sabah baktım hiç birinde çiçek sapı yok henüz

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön