View Single Post
Eski 11-12-2015, 10:55   #1604
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sonunda öğrenebildik ne olduklarını, güle güle büyüt.

Bir de dün gece aklıma geldi, sevgili aleydi bahçene Ağaç şakayık çok güzel olur, ben olsam çimli yerin varya hani o bölgeye çimlerin ortasına aralıklı 3 tane yerleştiririm, hemde donlara dayanıklı, serin bölgeleri seven bir bitki, bu benim fikrim tabi ki ama çok güzel olur, bir tane koyu pembe bir tane açık pembe bir tane de beyaz çimlerin içinde, bence bir incele derim.
Evet evet nihayet ablacım.

Ben ağaç şakayıkını arka sokakların birinde gördüm.Bu bitki neymiş çok güzel çiçeklenmiş diye ilgimi çekmişti. Seracılık yapan insanlar çok bilinçli olmalı. Olanları tenzih ederimde. Eskişehir iklimine uygun bitkileri getirseler bizde zorlanmayız. Soruyorsunuz cevap alamıyorsunuz. İnternetten aldığım bütün bitkilerim öldü. Görerek almayı seviyorum. Kaç gündür seraya gidicem hep bir şeyler çıkıyor.

Bu yıl şelale minik bir havuz gibi bir şey düşünüyoruz ablacım. Onun etrafına soğuklara dayanıklı bitkiler.Tabi eşimin vakti olursa.Bir çizim oluşturmam lazım. Bu yıl biraz daha düzenli ekmek istiyorum.

İlk hatamı yaptım bile. Budadığım gül çeliklerini. Üç ayrı grupta ekeceğim bölgeye ektim. O bölge için soğanlı ilkbahar, mevsim çiçeği yaz, güz çiçeklerini periyodik olarak ekecektim.Şimdi gül çeliklerini saksılara alsam köklenmede sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum.

Leylak- Sensation
Name:  pr_01_361_max.jpg
Views: 380
Size:  32.6 KB

Yine internetten olacak bunu almayı düşünüyorum.Yuka düşünüyorum. Bir de ağaç şakayıkı bakıyım. Ağaç şakayıkını birazda güllerim güzel, onların gölgesinde kalır mı güzelliği diye düşündüm. Şelale için yine yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön