Sebze tohumları hakkında yapılan açıklamalarda üyelerden istenilen bilgilere " lezzet durumu " hakkında bilgi talebinin ilavesi mümkün olabilirmi. Çok üye bir şekilde lezzet hususunda bilgi yazıyor ama arada bu konuda bilgi olmayan tohumlarada denk geliniyor.
Ben bu etkinliğin en büyük gayesinin kaybolmak üzere olan geleneksel lezzetlerin tekrar topluma kazandırılması diye düşünüyorum. Katılımıma sebep de bu. Eğer bahçemde bir uğraş vererek sebze üreteceksem ben veya yakınlarım üretilenleri yerken " domata benziyor" deyebilmeli.
Bu yıl hazır aldığım fidelerden ürettiğim domateslerin büyük kısmı senelerdir yemediğimiz lezzette domates verdi bize. Aynı kişiden aldığım fidelerde daha önceki yıllarda vasat olan lezzet ne olduda bu derece güzelleşti. Büyük ihtimal sizlerin düşüncesindeki kişilerden yayılan domates tohumlarından bizlere de yansıyan faydayı bilmeden yakaladık. Bunun bir kaç sene devamı halinde ülkenin büyük bölümü bu güzelliği yakalamış olacak. Ben, acemiliğime geldi bu güzel domateslerden fazla sayıda tohum elde edemedim ama bu sene ilk gayem tohum elde etmek olacak, sizlerden gelen tohumlarla beraber düşündüğümüzde sadece benden çevreye yayılacak tohum miktarı bile yayılmaya büyük katkı yapacaktır.
Elimdeki domates tohumlarından az da olsa dağıtıma sokma niyetindeyim umarımki talep eden arkadaşlar bunları da öncekiler gibi çoğaltıp yayacaklardır.
|