Sardunya çeliklerim bir gün daha beklemeye tahammülleri kalmamıştı ve ben akşamın karanlığı ve Aralık ayının tatlı soğuğunda balkonda hazırlıklara başladım.
Önce bardakların yan diplerini tek tek deldim.
Harcımız;
Bahçe toprağı torf, vermikülit, Hayvan gübresi karışımı.
Bardakların diplerine delik mesafesinin hemen üstüne gelecek şekilde 5-6 mm çapında çakıl taşları ile doldurdum.
Sonra hazırladığım harcı bardaklara doldurmaya başladım.
Bardak doldurma işi bittikten sonra dikim öncesi sulama yaptım harcın oturması için.

Su iyice toprak tarafından emildikten sonra;
22 litrelik Saklama kaplarının her birine 24 adet bardak sığdırdım. toplam 48 bardak oldu.

İki saklama kabını da kaptım ve salonun baş köşesine yemek masasının üstüne bir örtü serdim ve dikime hazır hale gelen bardaklarımıza sardunyalarımız dikilmeye başladı, tükenmez kalemin arkası ile toprağı çeliklerin gömülme derinliği kadar delikler açtım çeliği yerine bıraktıktan sonra yine kalemle sıkıştırmalar yaptım son olarak ta tekrar can suyu verdim.
