Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Bilmiyorumda ben sizin yerinizde olsam bir yıl bazı sebzelerde ürün almamayı göze alırdım.Sonrasında kışın eksilerde bu zararlılar ölmüyor mu  . Salatalıklıklar içinde bize 15 gün bekleyin ilaçladıktan sonra, öyle yiyebilirsiniz demişlerdi. İlaç yaptığımız halde o yıl hiç verim alamadık. Şimdiki aklım olsa hepsini söker atardım. Çünkü bu yıl neredeyse ekim ayına kadar salatalık oldu.Ne yaparsanız yapın iklim şartları çok önemli.
Mantar içinde akşam erken saatlerde sulayıp bitkilerin gece ıslak kalmaması. Kadife çiçekleri ekmek sebzelerin arasına. Hatta sökmeden toprakta bırakmak zararlıları uzaklaştırıyormuş. Fesleğen sarımsak.
Tv de bir programda görmüştüm. Kadife çiçeği dışında bir çiçek daha ekmişlerdi. Tamamen organik tarım için. Onu hatırlayamıyorum şuan. Baya çiçek açan bir türdü. Biraz araştırmam lazım.
Çiftlik gübresi kullanıyorum. Bahsettiğiniz hastalıklar ondada olabilir demi. Ben bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Sadece gözlemlerimi aktarıyorum. Belki geçen yıl bizim için şanslı bir yıldı.
Bahçemde her cm de onlarca soluncan var. Çocukken çok sever oynardım onlarla  . Onlarda şimdi beni mi ödüllendiriyor bilmiyorum  .Soluncanların verimi attırdığı aşikar. Çünkü ben çiftlik gübresi dışında bahçemde hiçbir şey kullanmıyorum.İlaç seven bir milletiz. Çoğumuzun evinde kutu kutu ilaçlar. İlaçlara karşıyım  . Saygılar.
|
Sayın @aleydi;
Bizim bahçelerimiz 80 m² tamamı bitişik nizam ben bahçeyi 5 yıl da ekmesem yan bahçelerden yine her türlü zararlı gelecektir.
Sulamayı damlama usulu ve kısa süreli yaptığım için sorun yok.
Çiftlik gübresinde gelebilecek yabani ot tohumları ve bünyesinde mantar
vb bulaşık hastalık olabilir ama o kadar incelersek tarım yapamayız. Ayrıca çiftlik gübresi ile gelecek toprak altı zararlıları olabilir bunlar Danaburnu, Bozkurt, Tel kurdu vs. onun için gübreyi tam yanmış olarak ve güvenilir bir yerden almakta fayda var.
Sebzelerin gerçek lezzetini alabilmemiz için çiftlik gübresi şart.
Saygılar.