View Single Post
Eski 09-12-2015, 23:06   #205
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
208. Bu gün 03 Mart 2015 Salı. Dün Ankara/Yenikent’teki Aksel tarımdan 25 kg lık torbada 120 TL’ye Retardo gübre almıştım bana biraz pahalı geldi. Bu gün fiyatını araştırayım dedim Ankara’da tek bayi burası. Tagem ana bayisini aradım onlar ortalama fiyat olarak 80 TL dediler bende Amasya bayisini aradım onlarda 60 TL dediler. Bunun üzerine Tagem kurucularından Yaşar beyi aradım ve Ankara’daki bayinizin gübre fiyatını çok yüksek miktardan sattığını ve bunun size yakışmadığını söyledim, o da bana biz fiyat aralığını söylüyoruz ancak bazı bayiler demek ki uymuyorlar dedi. Daha sonra Aksel Tarımdan birisini aradım ona da gübreyi neredeyse 2 katı fiyattan sattığını söyledim bana söylediği bu ticaret dedi. Ben de iyi öyleyse dedim ve Ağaçlar Net gibi tarım forumlarına durumu yazdım ve benim açtığım forum konusunda da belirttim, buradan yaklaşık binlerce kişi sayfaları okuyor. Ayrıca Ankara’dan nereden fidan alabilirim diye internet sitesinde bir adres var Aksel Tarım burada da reklamını yapmış bende altına sakın buradan almayın her şeyi iki katı fiyatına alıyorlar dedim. Haziran ayında da bu gübreden kullanacaktım artık oradan almayacağım onun yerine toprak tahlili yaptırıp normal gübrelerden kullanacağım. Bunun için bu gün İl Tarım Müdürlüğünü aradım bana 0-30 cm den 2 kg bahçenin 8 yerinden örnek alın getirin biz 55 TL ye tahlili yapıyoruz zaten bu parayı da devlet geri ödüyor dedi. Nisan, Mayıs ayında bu işlemi yapacağım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön