Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Ben bahçeyi bozup , ne varsa toprak üzerinde bırakıyorum bahara kadar.3 yıldır bu şekilde devam ediyorum. Bütün yaz boyunca hiçbir zirai ilaç kullanmadım bitkilerime. Sadece ilk yıl salatalarda sararma olmuştu sadece 1 kere onlar için kullandım. Bu yıl özellikle salatalar ve domatesler çok verimliydi.
Kendim içinde, hiç ilaç kullanmamayı doğal bitkisel reçetelerle iyileşmeyi tercih ediyorum. Bahçem içinde aynı şeyi düşünüyorum. Çünkü ilaçların ve zirai ilaçlarında onarıcıı etkileri yanında zararlı etkileride olduğunu düşünüyorum nacizane.
|
Çok haklısınız bende aynı fikirdeyim ancak bizim bahçelerin durumu biraz farklı. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi bizim toprak derleme toplama 10 binlerce tarladan gelen toprağın karışımından oluşuyor.
Her bahçenin kendine has her türlü zararlısı (fungisit, insektisit türleri) birlikte geldiği ve gerekli temizliğe de dikkat edilmediği için hastalıktan haşereden gözümüzü açamıyoruz.
Mecbur kalıyoruz ilaçlamaya, zararlı biliyorum ama en azından kendimiz kendi çapımızda bilinçli ilaçlama yapıyoruz, ne tür ilaçla ne zaman ilaçlandığını ne kadar beklenmesi gerektiğini biliyoruz.