View Single Post
Eski 08-12-2015, 20:30   #204
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
207. Bu gün 02 Mart 2015 Pazartesi. sabah 08,00’de Yenikent’te Aksel Tarım’a geldim. Oradan tanesi 120 TL ye 2 adet Retardo 25 kg lık gübre aldım ( Bana biraz pahalı gibi geldi) ve bahçeye geldim. Alttan 2 sıraya saat 09,30 ile 15,30 arası bu gübreden ağaç başı 250 gr koydum. Her ağacın dibindeki otları da aldım ve iplerini kazıklarını da düzeltince uzun sürdü ve daha 6 sıra var hayırlısı. Bu gübreden Haziran ayında da verilecek bende bunun yerine İlçe Tarım Müdürlüğü ile görüşeyim de olmazsa Gübretaş’ın güzel gübreleri var örneğin; 13.24.12+10 (SO3)+ME içinde demir ve çinko da var. Mayıs ayından itibaren damlama sulama ile beraber bu gübreden vereyim hem daha ucuza gelecek hem de bu kadar yorucu olmayacak ancak toprak analizi yaptırmadık. Saat 16,00 dan sonra her yer tarla faresi deliği kaynıyordu artık dayanamadım ve deliklerine zehirli palet yem koydum. Bizdeki Falcon fare yılan kovucuyu da denemek için deliklerin çok olduğu bir yere koydum ve oraya ilaç atmadım bir sonraki gidişte fare deliklerini kapatacağım bakalım eğer tekrar açarlarsa bu cihaz işe yaramıyor demektir eğer açılmazsa bunun bir üst modeli var o da sansar, gelinciğe de etkili (tavuk kümesinde kullanmak için) ondan alacağız. Bir de şuna da bakacağım kovucunun çapı ne kadar etkili. Akşama doğru toprak kuru olduğu için sebze dikeceğimiz yere 2 el arabası gübre getirdim. Ben gübre taşırken birileri tak takla geldi ve bir köpek bıraktılar zavallı şaşkın bir şekilde benim yanıma geldi köpek aslında güzeldi imkanım olsa bakardım bende artan yemeğimden verdim. Üst kuyuda 3 m su vardı. Pınarın suyu iyi akıyordu. Tarlanın alt tarafında su yoktu kuyular işe yaramışa benziyor onları boşaltmam lazım.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön