View Single Post
Eski 08-12-2015, 14:05   #235
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SambaMustafa Mesajı Göster
...Bence suç yurt içi kargoda değil işgüzar şubede.
Kesinlikle haklısınız. Zaten maksadım x kargoyu hedef göstermek değildi, aslına bakarsanız maalesef genel olarak 'kargo şirketleri' pek sorumluluk sahibi değiller...

Cuma günü yola çıkıp, ta pazartesi akşamı ancak elime geçen yavrucukların ne kadar hırpalandıkları bugün daha net görünür oldu.

Akşam gerek heyecandan, gerek gün ışığında değerlendirme şansım olmadığından hasar tespitini gerçekçi yapamamışım.

En fazla zarar gören ne yazık ki güzelim menekşeler ve menekşe yaprak çelikleri olmuş. Sanki suyun içinde beklemiş gibi yaprakları erimiş gariplerin

Sukulentler ve ful çelikleri tamamen sağlamlar, atlas çelikleri epey buruşmuş ama onlardan yana çok tedirgin değilim, toparlanırlar...

Menekşeler bu halde olunca fitilli sulamaya geçmek için birkaç gün daha beklemeye karar verdim, şoku atlatmaları kısa sürmeyecek gibi görünüyor.

Sevgili SDurul bu görüntülere çok üzülecektir ama göbeklerinde minik sağlam yapraklar var hala, yani üzülmeyin yavaş da olsa iyileşeceklerini düşünüyorum ben.

Bu ufaklığın bütün çiçekleri ve yapraklarının bir kısmı etkilenmiş ama genel olarak en iyi durumda olanları:

Name:  menekşecik-1.jpg
Views: 774
Size:  50.2 KB

Birkaç yaprağının etkilenmesi ve formunun bozulması dışında bu da iyi durumda sayılır.

Name:  menekşecik-2.jpg
Views: 470
Size:  34.0 KB

İşte en büyük hasarı alan güzellik Görünürde hiç sağlam yeri kalmamış gibi ama göbek kısmından sağlam yaprak verebileceğini umuyorum.

Name:  menekşecik-3.jpg
Views: 789
Size:  39.3 KB

Bu arkadaşın hasarı da küçük sayılmaz ama göbeğimiz sağlam görünüyor

Name:  menekşecik-4.jpg
Views: 489
Size:  38.4 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön