View Single Post
Eski 05-12-2015, 17:49   #188
tunca666
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-12-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Toprağınızda bor eksik mi çıktı? Kaç ppm idi?
Toprağımın henüz analizi elimde yok ancak geçen 3 senedir (fidanlar dikildikten itibaren) sürekli mantari hastalıklar ve çeşitli, böcekler, zararlılar görülüyor.

etimaden den alıntı:
"Bor ürünleri, tarım ve ormancılıkta yaygın olarak kullanılmakta olup gübre olarak ve istenmeyen otlar ve böceklerle mücadelede kullanılmaktadır. Temel olarak;

Gübre: Mikro besleyici olarak; düşük konsantrasyon uygulaması, tek başına veya karışım olarak uygulama,
Herbisit: Yabani/istenmeyen bitkilerin kontrolünde, yüksek konsantrasyon uygulaması,
Pestisit: Böcek/haşere kontrolünde; yüksek konsantrasyon uygulaması,
Ahşap koruma: Yüksek konsantrasyon uygulaması
amaçlı kullanılmaktadır.
Benzer şekilde bor ürünleri, böcek/haşere ile mücadelede pestisit, ahşap malzemeleri mantar gibi zararlı organizmalardan korumak amacıyla da fungusit olarak kullanılmaktadır."

Bor'u bu amaçlarla ekledim karışıma, ayrıca bir miktar şeker melası ve yarasa gübresi de ilave ettim. tüm bahçeye yaklaşık 10 dönüm (yaklaşık 1000 fidan ve 100 büyük ağaç) ( 6 tank), uyguladım.
şöyle bir reçete oldu
400 litre taral için
18 litre kaliforniya bulamacı
500 gram şeker melası
1 litre yarasa gübresi
200 gr Borax Decahydrate

uygulanan ağaçlar ( Elma - Armut - Kayısı -Nektarin - Erik - Badem - Ceviz - Nar - Asma -zeytin ) gayet güzel bir beyaz-sarı kaplama oldu gövde, dallar ile yapraklarda. ayrıca çevreye ve çitleredeki yabani ağaçlara (çitlenbik - meşe vs.) uyguladım.

Kışın da ( 2 ay sonra) üzerine mastercop uygulamayı düşünüyorum. yaza girerken de kaolin kili ve bakteri uygulaması yapacağım. ayrıca mikoriza mantar. yazın böylece sonucu göreceğim.
Sonuçları paylaşırım.

tunca666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön