Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi djtunc
Maşallah çok güzeller. Benimkilerde sizinki gibi olacak sanırım. 8 yaşında kendi yetiştirdiğim Turunçum var. Bir türlü meyve verdiremedik. Bende canı sıkılmasın diye internetten yanına mayer limon aldım. Bu limonum birazdaha gelişsin aşı yapmaya çalışıcam kendi turuncuma
|
Teşekkür ederim. Benim fidan 2 veya 3 yaşlarında ufak sayılacak bir boyda, geçtiğimiz kış bir arkadaş hediye etti. Kendi üretimi. Geçtiğimiz ilkbahar 3 adet çiçek açmıştı ama hiçbiri meyve tutmadı, yazı boş geçirdi, sonbahar da ise birden coştu. Üzerinde en az 40 50 çiçek var. Fakat bu kadar ufakken bu kadar aşırı meyve vermesi (şu an çoğu çiçek meyveye ne kadarı döner bilmiyorum) iyi mi bilmiyorum. Nenenin zamanında yediği mandalina portakallardan çıkan çekirdeklerden yetiştirdiği 5 6 senelik 6 7 adet kadar fidan var çeşitli bahçelerde. Bahar gelsin hepsine bir aşılama operasyonu yapacağım. Elimde mevcut olan kamkat, limon, satsuma mandalinaları kullanacağım. Çevrede gördüğüm kadarı ile narenciyeler Kapıdağ Yarımadası iklimini sevmiş. Umarım aşılamada da başarılı olurum.