Sn smnvrl bey desteğiniz için çok teşekkürler zaten bu sayfayı takipteydim.Gerçekten yararlı bilgiler var herkesin okumasını tavsiye ederim . kafama takılan başka bir soru ise besin alımı. Tanka besinleri pompa yardımı ile aktarmayı düşünüyorum ama nasıl bir pompa kullanmam gerektiğine dair bir bilgim yok.beni bu konuda bilgilendirirseniz gerçekten sevinirim. .birde röleler var tabi .pompaları çalıştırmak için 12 v bir röle yeterli midir acaba ? İnternet bağlantısı hakkında tavsiyeleriniz varsa dinlemek için can atıyorum.Bu sistemi internet üzerinden nasıl kontrol edebilirim? Birde verdiğiniz linkteki gibi 3.2 tft ekran kullanmayı düşünüyorum .orada anlamadığım kısım ise ekran bağlantıları.Ekranı kullanmak için orada ayrı bir sheld kullanılıyor.Ve bu sheld mega daki tüm dijital pinleri kullanıyor. Kafama takılan yer diğer sistemleri nasıl ekrana yansıtacağım ? Ya da ekranı ayriyeten başka bir arduino ile mi haberleştireceğim? Diğer arduinodan aldığı verileri ekranın bağlı olduğu arduinoya iletip öylemi kontrol edilmesi gerekiyor ? Bu konuda hiçbir fikrim yok . Amatörlüğüm resmen yüzüme vuruyor

Herkese teşekkürler