View Single Post
Eski 02-12-2015, 12:54   #2346
mühendis57
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozkaner64 Mesajı Göster
Hemşerim bilgiler için sağolasın
toprak tahlilinde önerilern 15.15.15 gübreyi almak isterken gübre alacağımız yer bize daha iyi diye 11.11.11 diye bi gübre verdi içeriğinede baktığımda hemmen hemen her şey var bi sıkıntı olurmu kullanmamda yoksa onu bekletip 15.15.15 mi kullanayım ne dersin

bi sorumda yine tahlil tavsiyesinde humik asit kullanmam isteniyor onuda aldım dikim anında kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor aslında çünkü uyuyan fidan bunları kullanailirmi diye düşünmeden edemiyorum.
Merhaba,
Nacizane basit bir şekil çizmeye çalıştım umarım işinize yarar.
Bu rüzgar yönüne göre aşı noktasının yönünü belirleme göz aşılarında geçerlidir dilcikli aşılarda aşı noktası iyi kaynadığından çok fazla özen göstermek gerekmeyebilir.
15-15-15 gübresinin 50 kg lık çuvalını siz 1 da arazide kullanırsanız 1 da araziye 7,5 kg azot,7,5 kg fosfor ve 7,5 kg potasyum vermiş olursunuz.Eğer 11-11-11 kullanırsanız 5,5 kg vermiş oluyorsunuz hesabını ona göre yapın
humik asit bitkilerin kök aksamlarının gelişmesini sağlar.dikim esnasında kökleri daldırarak veya dikim çukuruna toz şeklinde atarak fidanınızın iyi köklenmesini sağlamış olursunuz.
Ağaçlar uyku dönemlerinde aslında tam olarak uykuda değildirler.Örneğin kasım ayında dikilen bir fidan ile ilkbaharda dikilen arasında belirgin bir büyüme farkı vardır.Kökler fizyolojik faaliyetlere belli bir oranda kışında devam ederler.

Eklenen Resimler

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön