Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 02-12-2015, 11:57   #406
djtunc
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibogel Mesajı Göster
Aslında zamanlama olarak limon alamak için iyi bir zaman değil.Bahara doğru alsaydınız keşke.Mart - nisan gibi mesela.Limonlarınız strese girmiş ve bu durum normal.Çünkü narenciye bakımında en sıkıntılı şey kışın evin içine almak limonları.Baharda yeni yapraklar verecektir limonlarınız.Son olarak seneye limonlarınızı biraz erken alın ev içine.Ben ağustos sonu alıyordum ev içine.Çünkü havalar soğumadığı için sık sık odayı havalandırıp odaya alıştırıyoruz limonları.Bu arada limonlarınızın fotolarını yükleyin bir bakalım güzellere)))
Limonlarım kuruyacak mı falan derken bir de baktım en tepede kalan 4-5 yaprağın orada bir hareketlenme var.

Bu mayer limonu internetten aldıktan sonra, aldığım yere, yaprakların sarararak döküldüğünü bunun normal olup olmadığını sormuş; onlarda bana bu mevsimde Ankara'da normal olduğunu söylemişlerdi. Zaten bende geniş seramik bir saksıya aldım.

Compo Sana marka turunç toprağı ve humuslu toprak alıp, karışım yaptım. Şimdi Güneydoğu cephe evimizde salonda duruyor (Öğlene kadar hava açık olursa güneş alıyor salon) 4 mevsim çiçeklenir demişlerdi. Gördüm bunları çok sevindim. Resimleri de yüklüyorum. Yardımlarınız içinde teşekkür ediyorum . Herkese iyi forumlar.

Eklenen Resimler

djtunc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön