Selam herkese ben forumda yeniyim .Topraksız tarım otomasyonu üzerinde çalışıyorum . Arduino ile kontrol etmek istiyorum forumda daha pek çok okumadığım yazı ve konu başlıları var.Sayın Kudret Tezel hocamızın çalışmalarını imrenerek izliyorum.Eli öpülesi bir TÜRK mühendisi olduğunu belirtmek isterim. Benim yapacağım sistem şimdilik küçük ama profesyonel bir sistemle en üst düzeyde verim lamayı hedefliyorum.yaklaşık 2 m2 lik bir alan içinde 10 adet marulu sera içinde uygun ortam koşullarında yetiştirmek istiyorum.Kafamı en çok kurcalayan ise Ec ve Ph meselesi, elektronik devreleri nereden sipariş edebilirim ? Besin eriyiklerini hangi oranda almalıyım , besin eriyiklerini nasıl bir sistemle ana tanka aktarmalıyım , ana tanktaki ph ec sıcaklık değerlerinin ölçümünü arduinoya yaptırıp pompa vs. diğer elamanları röle ile çalıştırıp kullanmayı düşünüyorum ama nasıl? tabi kafamda birkaç sistem var .ama birazda olsa profesyonel ÜSTADLARIMIZDAN yardım almak istiyorum

Elektronik ve topraksız tarım çok iyi bir ikili bence .LÜTFEN UFACIK BİR BİLGİNİZİ DAHİ ESİRGEMEYİN PAYLAŞIN ÖĞRENELİM ÖĞRETELİM.Bilgi paylaştıkça çoğalır. LÜTFEN bu genç arkadaşınıza yardım edin çok pis fikirlerim var aklımda . Ama önce hidroponik meselesini halletmem lazım. Yazıyı nasıl bitireceğimi bilemedim .Neyse şimdiden çok teşekkürler.