Bitki türü: sebze
Bitki ömrü: tek yıllık,
Tohum Türü: Domates tohumu
Tohum çeşit adı: Abu rawan
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Düzce
Tohumun kökeni : 2014-2015 tohum takas etkinliği (Bahçeden)
Kullanılan gübreler : yanmış çiftlik gübresi
Kullanılan ilaçlar : kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: 2015 - Eylül
Bitki tipi ve gelişimi : Oturak tipi gelişen bir tür. Verimli yumurta büyüklüğünde ürün aldık, ben domates yemediğim için tadı konusunda çok bilgi veremiyorum

fotoğraflar sayın bahçeden in sayfasından alıntı, hepsinin fotoğrafını çekip bilgisayar yüklemiştim ama sanıyorum bir yanlışlık sonucu hepsi silindi
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Onlarca meyve veren, lezzetli, diri, salata tabakları ve taze tüketim için ideal mükemmel bir domates çeşididir. Dalında çatlama ve çürüme yapmaz. Son donlara kadar meyve veren, uzunca bir hasat süresine sahip bu domates çeşidi savaş dolayısıyla tarımı durma noktasına gelmiş ve artık maalesef geleneksel türlerin pek yetiştirilemediği Irak'a aittir. Tohumu, Fransa'da yasayan Aziz Nael isimli bir Irak'lı tarafından ABD'ye tanıtılan çok nadir dört çeşitten birisidir. Hem lezzet hem de nesillerinin tehlike altında olmasından dolayı bu çeşide bahçenizde yer ayırmanızı tavsiye ederim. Diğer Irak domates çeşitlerinin ekşimsi tatlarının yanında bu çeşidin tadı daha tatlımsıdır.