Konu: mayer Limon
View Single Post
Eski 29-11-2015, 21:57   #403
ibogel
Ağaçsever

ibogel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi djtunc Mesajı Göster
herkese iyi akşamlar. Bende internetten, üzerinde 2 tane meyvesi olan mayer limon fidanı aldım.Limonları kargoyla gelirken düşmüş kutusunun içine. Ankara'da yaşıyorum, malumunuz havalar soğudu.Aralığın ilk günleri eksilere düşmeye başlayacakmış . Bende limonumu güneş alan salona aldım ve toprağı kurudukça su veriyorum. Üzerinde geldiği bütün yaprakları da sararıp döküldü bu mevsimsel olarak normal mi ? sadece en tepesinde 4-5 tane yaprak var. Acaba yerini mi sevmedi ? Bilgili arkadaşlar yardım rica edicim
Aslında zamanlama olarak limon alamak için iyi bir zaman değil.Bahara doğru alsaydınız keşke.Mart - nisan gibi mesela.Limonlarınız strese girmiş ve bu durum normal.Çünkü narenciye bakımında en sıkıntılı şey kışın evin içine almak limonları.Baharda yeni yapraklar verecektir limonlarınız.Son olarak seneye limonlarınızı biraz erken alın ev içine.Ben ağustos sonu alıyordum ev içine.Çünkü havalar soğumadığı için sık sık odayı havalandırıp odaya alıştırıyoruz limonları.Bu arada limonlarınızın fotolarını yükleyin bir bakalım güzellere)))

ibogel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön