View Single Post
Eski 26-11-2015, 20:34   #18
yarenimex
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lathspell Mesajı Göster
İki tane berberis konusu var sanıyorum, ikisi de çok aktif değil ama bilgi amaçlı olarak buraya da yazayım:
Bir forumdaşımız İran'dan zahmet etti getirdi sağolsun, çekirdeksiz türünün meyvelerinden. Lezzeti çok hoş, (ekşi severler için) kuru yaban mersininin tatlılığı baya bir azaltılmışı gibi. Yetiştirmeyi planlıyorum bakalım yeyip bitirmeden ekmeyi başarabilirsem. Fakat yaptığım araştırmalarda bu bitkinin kahverengi buğday küfünün bir numaralı konakçısı olduğunu ve bu hastalığa bağlı büyük oranlardaki ürün kaybından sonra ve 1950'li yıllarda Amerika'da resmen soykırıma uğratıldığını öğrendim. Gerçi mantar ilaçları ile konu çözülmüş olabilir ama yine de birilerinin mahsulüne zarar vermekten de korkmuyor değilim. Buğday tarımını hiç bilmiyorum ama sonuçta herkes ilaç kullanmak istemeyebilir.
Dikeceğiniz yerde ve hemen bitişiğinde buğday tarlası yoksa sorun olmaz. Genellikle tarlaları ayıran an dediğimiz sınırlar üzerinde veya tarlalara bitişik yol kenarlarında, hendeklerde olursa sorun yaratıyor. Ben de başlangıçta tereddüt ettim ama bahçem tarlalara biraz mesafeli olduğu için diktim iki adet (berberis vulgaris) kadın tuzluğu. Üç yıldan bu yana kimseden şikayet duymadım.

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön