View Single Post
Eski 24-11-2015, 11:57   #197
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Evimizin yeni üyesi yerine alışmış gibi görünüyor, yeni evinde açtığı ilk çiçekleri
Name:  Yeni menekşe.jpg
Views: 553
Size:  36.1 KB

Bu sabah kışlık kulübemize birkaç telaşlı serçe girmiş, ne maksatla girdiklerini bilmiyorum (yanlışlıkla, bir yırtıcıdan saklanmak için, keşif maksatlı ya da biraz dinlenmek için belki) ama beni fark edince çok korktular hatta panikten çıkışı bulmakta da epey zorlandılar, çok güldüm

Elbette bu olayı fotoğraflayabilmem olası değildi ama kulübe sakinlerimizin bir görüntüsünü eklemek istiyorum.
(Su dolu pet şişeler sera naylonunun tabanına ağırlık olarak yerleştirildi, şimdilik -çok şükür- rüzgara direnç gösterebildi, umarım kışı da sağlam çıkaracaktır...)
Name:  Kışlık kulübemiz.jpg
Views: 564
Size:  47.6 KB

Bu günün sürprizi: Geçen sene yol üstü satıcılarının birinden mor sümbül almıştım. Çiçeklenmesi geçtikten sonra/yaz sıcaklarıyla birlikte dinlenmeye çekildi, ben de o uykudayken soğanı topraktan çıkarttım çünkü saksısına göz dikmiştim

Bir-bir buçuk ay kadar önce, soğanın sağlam durduğunu görünce de onu hanımeli saksısına diktim. Yeniden uyanacağına dair en ufak umudum yoktu nedense. Üstelik soğanı yeterince toprağa gömememişim, düzeltmeye niyetlendiğimde ise köklenmiş olduğunu fark ettim ve müdahale edemedim haliyle...

Kış soğuklarına bu şekilde dayanamaz diyerek üstüne pet şişeden bir sera ayarladım. Epeydir yakından kontrol etmemiştim ama son baktığımda en ufak kıpırtı yoktu.

Bu sabah serçeler balkonuma biraz heyecan kattıktan sonra çıkıp yakından bakayım dedim ve...

Benim sümbül soğanım 4 yerinden sürgün vermiş! Çok sevindim, iyi ki ona da sera yapmışım

Sümbül soğanımın serası:
Name:  Sümbül serası.jpg
Views: 561
Size:  72.6 KB

Fışkıran sürgünler:
Name:  Sümbül(ler).jpg
Views: 575
Size:  57.8 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön