Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keskin58
Bir arkadasim 120 cm lerden kesti burasi soguk sivas ildugu icin ustten soguk vurup kurursa martta 5 inci surgunden keserim dedi geriye kesmedigim 150 civarinda kaldi acaba kalani da 120 lerden kesip martta 5 inci goz den mi kessem ayni şey mi yapmis olcam bosuna mi yorulcam,
|
Şu mesajınızda 10 yıl öncemi hatırlattınız bana, bende aynı sizler gibi ya da arkadaşınız gibi kesmeye kıyamamıştım, başkalarına doğru uygulama yapıyorum ya da yaptırıyorum kendime gelince kıyıp kesemedim 80-90 cm lerden kesip ektim, gel gör ki, hem yıl kaybettim hemde ağaçlarıma istediğim tacı oluşturamadım alçak taçlanıp alçak taç oluşturdular şekilsiz oluştular, Şu video da
https://www.youtube.com/watch?v=JM5oViRS7DI bahsettim,
Tek tesellim ve avantajım bahçemin küçük oluşu sağdan soldan rüzgar sirkilasyonu oluyor traktörlede kültürel mücadele yapmıyorum çapa makinasıyla düşe kalka yani iyi bir komando eğitimi yapmak zorunda kalarak kültürel işlememi yapıyorum
Sözüm odur ki, siz acıyorsunuz ama o size acımıyor onun için temele doğru başlamak ve bu doğrultuda binayı kurarsan ileride de sorunlar yaşamazsınız.
O nedenle diyorum ki, ben doğru olanı yapılması gerekeni söyleme gereği duyuyorum benim düştüğüm hatalara düşüp geri kalmayasınız, Bu yapılması gereken doğrumu doğru. Ama sizlere de çok ısrarcı olamam ağaç sizin sevda sizin istediğiniz tercihi seçmekte hür iradeye sahipsiniz.
Arkadaşınızın yapmış olduğu uygulama ("
Bir arkadasim 120 cm lerden kesti") Bana göre daha da tehlikeli, zira kök sistemi bozulup yeniden ekilen bir fidanın gövde su iletimi olmayacak ya da var olanı da koruyamayacak karşılayamayacak, dolayısıyla kuruma daha fazla görülecektir, kuruma olmasa bile bir sonraki yıl tepe kesimi için fidanlar istenen boya gelmeyecektir,
Hayat tecrübe değilmidir oda öyle denesin bakalım sağ olursak buralarda oluruz haziran temmuz gibi haberleşiriz.