View Single Post
Eski 23-11-2015, 23:15   #172
Mete Pamuk
Ağaçsever

Mete Pamuk's Avatar

Giriş Tarihi: 17-09-2007
Merhaba Sayın Labtek,

Verdiğiniz bilgiler çok değerli.
7 yaşında ki gelişen ağaçlarınızın çapı ve boyu ne kadar? Diğerlerinin ne kadar?
10x5 dikim aralığına ve geçen 7 seneyi dikkate aldığınızda, ağaçlar kaç sene sonra birbirine değerler sizce??

Bir de bence pekan ları ucuza satıyorsunuz. O fiyata Chandler Ceviz satılıyor. İçi dolu, cinsi belli seçkin pekanları ABD de 15$/kg, Doğa da kendi kendine yetişen, cinsi belli olmayan karışıkları 10$/kg dan satıyorlar. Pekan, Cevizgillerin Calillağıdır ve ABD de Ceviz ve Badem in 2 katı fiyata satılır. Bunu ABD liler söylüyor. Türkiye ye ithalatı için gümrük vergisi %60 dır ve KDV si ayrıca % 18 dir. Bunları da dikkate alırsanız fiyatın nerelere gideceğini tahmin edebilirsiniz belki. Ben yine de şunu söyleyeyim. İstanbul da bir AVM de Malatya Pazarı markalı kuruyemiş çi de kabuksuz, yarım kelebek Pekan Cevizi nin fiyatı 158,5 TL/KG. Bu gerçek. Kabuklusunu geçen sene internet üzerinden 45 TL/KG dan satıyorlardı. Bu da gerçek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi labtek Mesajı Göster
sayın sallih bey.enson 08,11,2015 tarih itibarı ile hasatı bitirdim.agaclar 7 yaşında ama gelişimleri hep aynı degil 5 tanesi güzel gelişimli 4 tanesi bıraz daha yavaş.5 ağaçtan. kuru olarak ağaç başı ortalama 20 kilo falan ürün aldık.diğerlerinden 3-5 ağaç/kilo.bizim burada rakım 40 sıcaklık temmuz 35-40 derece nem yüksek .cevizler içlerini tam dolduruyor.hatta çatlayan kabuklara rastladım.fidanı batem den aldım 10x5 çaprazlama dikim yaptım.tane iriliği ort.5cm iç verimi ölçmedim ama %60 ı rahat rahat geçer.ince kabuk ve 1kg:100-110 adet ceviz düşüyor. cinsleri:3mahan 3 choctow 1wichita 2 western .ben kendimce memnunum.şimdi eşe dosta 25-30 tl den verdim cevizleri.içlerinin çoğu bütün çıkıyor. (bu sen 10 tane aşı yaptım 4 tane aşı tuttu 20cm oldu çoğaltmaya devam ) ALLAH (cc) emek harcayan her kese versin.kolay gelsin

Mete Pamuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön