Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Bizim dut yapraklarını bile döktü  .
Bu hurma konusunda bir şey sormak istiyorum. Bize Gaziantepten gelmişti . Tadı inanılmaz güzel. Pazardan defalarca aldım. Aynı tadı bırakın, yanından bile geçmiyor. Pazardan alırken nelere dikkat etmemiz lazım. Farklı türleri mi var. Yoksa diğer meyve sebzelerde ki gibi yetiştirme koşulları mı etkili tad olayında. Teşekkür ederim.
|
Benim bildiğim 3 çeşit var. İki tür olgun olarak yeniliyor, diğer tür ise sert olarakta yenilebiliyor. (Çikolatalı dedikleri.) Olgun yenilenlern birisi daha iri, küçük olan fazla tatlı olmuyor.
Hurmaların bekleme süresi önemli, yavaş yavaş olgunlaşan hurma kırmızımtırak bir renk alıyor. Olgunlaşması hızlı olan hurma ise daha çok sarı renge benziyor.
Koyu renkli ve üzerinde hiç leke olmayan ürünler her zaman 1. kalite olur.
Veya sert hurmaları alıp, sıcak bir alanda bekletebilirsiniz. Diğer yöntem ise hurmaları tepsiye dizip aralarına elma koyup oldurma.