View Single Post
Eski 18-11-2015, 18:12   #1
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 622ali Mesajı Göster
2 kok kasimpati almistim 1 2 ay oncesinde. Buaralar uzerlerindeki tomurcuklar acmaya basladi. Harika ciceklerini gorunce hemen cogaltmayi dusunmeye basladim. Okuduklarima gore uzerinde tomurcuk olmayan dallarin koklendirilecegi yaziyor ama uzeri tomurcuksuz dal bulamiyorum.

Alacagim dal **** kok diyeyim, en az kac santim olmali, simdi koklendirme yapabilirmiyim ve dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz var mi?
Bu zamanda (Kısa günlerde) tomurcuksuz dal olmaz . Kökü ile ayırabilirseniz ayırın, yetiştirin baharda (Nisandan sonra) gelen sürgünlerden yani tomurcuksuz dallardan köklendirme yapın.

Veya tomurcuklu aldığınız dalın tomurcuklarını koparıp dikin veya suya koyun ama oturma odanıza koyun saksısını. Yani geceye kadar odanızın ışığı "Uzun gün" tesiri yapsın. Tomurcuk oluşumunu engellesin. Tabi gece ye kadar ışık yakıp oturuyorsanız!!..

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön