View Single Post
Eski 17-11-2015, 23:58   #1101
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
...Benim gibi toprak yapısına dikkat etmeyen özensiz biri bile yetiştirebiliyor.

...Tek dikkat ettiğim nokta olabildiğince minik kaplara ekmek. İyice kuruduğunda nemlendirmek.
Sevgili aleydi, annem öyle güzel menekşeler yetiştirir ki üstelik toprağa rastgele daldırdığı yapraklar bile kısa sürede köklenmekle kalmaz, bol bol da gösterişli yavrular verir.

Genellikle direkt doğadan topladığı çam toprağına dikiyor menekşelerini ve de koca koca saksılara, bitki besinini geçtim gübre bile vermiyor, aklına estikçe de bol klorlu musluk suyuyla şakır şakır suluyor!

Şaka gibi ama menekşeleri bir coşuyor görmeniz lazım, kadının eli mi sihirlidir bilemem ama bu kadar özensiz bakımla öyle güzel menekşeler gerçekten insanı şaşkınlığa uğratıyor. Kendimi bildim bileli tek bir menekşe kaybettiği/herhangi bir menekşesinde sorun yaşadığı olmamıştır.
Sadece o değil, aynı durumda olan iki de komşusu var!

Benim bir tanecik menekşem var, güçlükle bir yapraktan yavru almıştım, yaprakları oyuncak gibi gösterişsiz kaldı biliyorsunuz. Menekşe toprağında, düzenli besin alıyor, sulamasına aşırı özen gösteriyorum, saksısını olabildiğince küçük tuttum ama nazlandıkça nazlanıyor

Hasılı, sanırım bazı insanlar bazı bitkilerle fazlaca iyi anlaşıyor. Bunlar eminim istisnadır ama kıskanmamak da elde değil

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön