Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas
Köpek kulubesini dezenfekte etmeniz için önce temizleyin sonra sıfırdan güzelce duvarlarını kireçle badana yapın zemine bolca toz kireç serpin. Bir kaç gün kapısını kapalı tutun sonra havalandırırsınız.
İlaç işine gelince kireçlemeden sonra gerek kalmayabilir ama illada ilaçlayacağım derseniz, Zirai ilaç satan bir bayiye gidin size bir öneride bulunacaktır.
Bahçenizde bulunması gerekenler.
1- Kazma
2- Kürek
3- Tırmık
4- Çapa
5- Köz küreği (gübrelemede kolaylık olur)
6- Küçük balta (Nacak), Keser veya Büyük et satırı (Kazık sivriltme)
7- Orta boy balyoz veya büyük çekiç ( Kazık çakma işlerinde kullanmak için)
8- El arabası (Gübre, Yaprak, Toprak, Taş, Kum, Moloz vs. taşımada yardımcı olur)
9- Damlama sulama yapacaksanız ekim alanının ölçülerine göre damlama sulama hortumu, muslukları, (L) ve (T) dirsek, Kör tapa, 40-60 litrelik İlaçlama deposu vs.
10- Kömürlü semaver (Sabah kahvaltısında semaver çayı ve akşam konukları için)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Hepsini aynı anda almak zorunda değilsiniz ihtiyaç duydukça da alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
|
sn. Sinbas
günaydın, bilgiler için çok teşekkür ederim, hepsini yazıyorum ve bu hafta elimden geldiğince tamamlamaya çalışıcam,
kömürlü semaver yazmanıza çok güldüm demek ki bahçe seven herkes benim gibi semaver hastası, yıllardır almak isterim ama koyacak yerim olmadığı için alamadım, hatta inanırmısınız semaver alıcam diye yediğimiz fındık, ceviz
vb. şeylerin kabuklarını biriktiriyordum, alamayınca da hepsini komşuya veriyordum