View Single Post
Eski 16-11-2015, 20:47   #459
YeniBON
Ağaç Dostu
 
YeniBON's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
Zeytin ve hazırlanması.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smily Mesajı Göster
Pazardan olgun siyah zeytin alıp bunları çizdim. Kavanoza koyup üzerine az miktarda tuz koydum. Kavanozu suyla doldurdum. Merak ettiklerim şunlar;
- Siyah zeytin çizilir mi. Yoksa yanlış mı yaptım
- Bu durumda suyu hergün değiştirecek miyim.
- Tahminen kaç günde tatlanır.
- Tatlandıktan sonra yapılacak en son işlem nedir.

Sayın Smily, Sorduğunuz soruya, yapmak istediğiniz zeytin cinsine göre siz genelde " Sele Zeytini " tabir ettiğimiz zeytini hazırlamak istiyorsunuz.

Belirttiğiniz gibi siyah zeytini sofra için hazırmak istiyorsanız. Aldığınız her kğ.zeytin için 100 gr. kalibresi yüksek ( En fazla yeşil mercimek kadar ve daha küçük) tuzu 5 Lt.lik pet su şişelerine beraberce koyun.

Günde bir-iki sefer alt-üst, dik-yan çevirin. Bir kaç günlük işlemden sonra ah suyu boşaltın. Su boşaltma işlemini bir kez daha yapın. Sonra zeytini yemeye başlayın. Çıkan suyu boşaltmayın. Zeytin bu suyun içinde beklesin.

YeniBON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön