View Single Post
Eski 16-11-2015, 15:33   #458
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Siyah zeytini yıkayıp bir tepside güzelce tuzluyor ve pamuklu bezden bir torbaya ( yastık kılıfı astarı olarak 2-3 tl. ye satılan fermuarlı torbalar ideal) dolduruyorum. Keten bir çuval içinde, bahçenin yağmura açık bir yerine koyduğum kütük veya büyük bir taşın üzerine bırakıyorum. Çuval üzerine konacak büyükçe bir kayrak taş hem muhafaza hemde baskı yönünden iyi oluyor. Orada bir- bir buçuk ay kadar kalan zeytin acısını atıyor, üstelik çok fazla buruşmadan tatlanmış oluyor.

Bu usul çok eski yıllarda evimizde yapılırdı ama geç aklıma geldi ve iki yıldır uyguluyorum.

(Tuzlamayı zeytini torbaya doldurduktan sonra da yapmak mümkün. Arada torbayı sallayarak tuzların dağılması sağlanabilir. Yağmur yağmadığı zamanlarda hortumla su da tuttuğum oluyor torbaya üstten.)


Düzenleyen hosseda : 17-11-2015 saat 03:14 Neden: kelime düzettim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön