View Single Post
Eski 13-11-2015, 22:01   #253
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Günün anlam ve önemi : el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış.

Koreli arkadaşımdan istediklerim 3 ay gecikmeli olsa da sonunda geldi.

2 hafta sonunda bahçeme kavuştum arada bir ayrılıklar gerekiyor eğitim şartları böyle gerektiriyor.

Eve gelir gelmez hemen bahçeme koştum herşey iki haftada kocaman olmuş fındık turpları fındıklıkdan çıkmışlar, brokoli, karnabaharlar kafa yapmaya başlamış, kıvırcıklar her şey tam gaz yola devam etmekte. Yarın sizlere de göstereceğim...

Ama şuan çok mutluyum sonunda istediğim tohumu arkadaşım yollamış heyecanla paketi açtım diğer gönderdikleri gözüm görmedi hemen çin lahanasına sarıldım paketi kontrol ettim istediğimi yollamış.

f1 çeşit 1000 tane var içinde ve her zaman ekilebilir biraz bana bu tohum pahalıya patladı. Ticari ve f1 tohum olduğu için pahalı geldi bana biraz ama olsun bu tohumdan iyi para kazanabilirim yatırım yatırımdır ^^
Bizim emekli meslektaşlardan birisi bunu yıllarca Trakya'da millete marul diye yedirdi. Bir tane de bana getirmişti "bunda maruldan çok lahanayı andıran bir tat var." dediğimde bunun cinsi böyle demişti. Son sene bir hayli ekmiş ve pazar bulamamış hepsini çürütmüştü.

Yanlış hatırlamıyorsam bir tanesi 3-4 kg geliyordu. Uygun saklama koşulları olmazsa çok çabuk çürüyorlar ve çürüğü de çok berbat kokuyor.

Umarım istediğinizi elde edersiniz.

Kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön