View Single Post
Eski 13-11-2015, 20:31   #16
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heyyamola Mesajı Göster
20 Eylül 2015' den

Sn. Muda' nın paylaştığı çekirdekten yetişen Hünnap
Eklenti 585282
Sayın heyyamola;

Çekirdekten yetişen hünnap fidanınız çok güzel gelişmiş. Bu yıl aldığım iki tane hünnap fidanı bu büyüklüğe ulaşmamış durumdalar. Saksı içerisinde önceden yetiştirdiğim fidanlar da bu büyüklüğe topraklarını değiştirmediğim için ulaşamadılar. Apartmanın yalıtımı nedeni ile mecburen balkondan alıp içeride misafir ettiğim saksılardan hünnap fidanları bir anda büyümelerine rağmen yeniden balkona alınca bozuldular. İlkbaharla birlikte ölüp ölmedikleri belli olacaklar.

Aşılı olarak aldığım iri hünnap fidanlarının bir kısmını dere içine biraz daha fazla toprak var diye dikmiştim. Ancak istediğim gibi gelişme gösteremediler. Muhtemelen yeterli güneş ve suyu alamadılar. Arkadaşlarıma verdiğim hünnap fidanlarından güney yamaca damlama sulama yaparak diken arkadaşımdakiler en iyi gelişim gösterdi. İki tane meyvesi bile oldu. Diğerindeki fidan ikinci yılında en iyi gelişme göstermesine rağmen meyvelerini döktü. İlginç bir bitki. minicik çiçekleri var. Geç çiçeklendiği için don olayından muhtemelen etkilenmiyor. Biraz daha büyüdüğü zaman sizinle aynı rakımda olan yerde ürün yetiştirebilir mi bilemiyorum. Şimdilik deniyoruz. Kurudu dediğim fidanlar bile baharla birlikte canlandılar. Dikemediğim fidanları çukur kazabilirsem toprağını derinleştirip gübreli biraz olsun su tutabilecek bir yere dikebilirsem ürün alma ihtimali olacağını düşünüyorum. Bitki için her ne kadar 800 metre rakım yazılsa da başka bir arkadaşın bir karışlık boydaki bir çelikten köklendirdiği hünnap fidanı 1300 rakımın biraz üzerinde benim dağbağın ilerisindeki yerde kaç yıldır yaşıyor. Bu yıl kestane diktiğim gibi hünnap çekirdeklerini de direk toprağa dikmeyi düşünüyorum. O şekilde daha sağlıklı ve sağlam olarak büyüyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön