Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar
Bende yoğurdumu çelik tencerede mayalıyordum. Plastik kap edinmeyi düşündüm ancak içime sinmedi. Öteki taraftan hazır aldığımız yoğurtlar da plastik kaplarda. Ee nerde mayalıcam şimdi 
Bu arada hazır yoğurtla mayalamqk zorunda kalırsanız bimin yoğurduyla çok güzel tutuyor, hiç sünmüyor. Diğer markalarla mayaladıklarım hep sündüler. 2 lt ılık süte bir yemek kaşığı tepeleme bim yoğurduyla yaptım. Ağzı açık, üzerine süzgeç koydum, dörde katlanmış sofra bezini de üzerine örttüm öylesine.7-8 saat sonra buzdolabına. 1 gün bekleyince taş gibi bir yoğurt oldu. Naçizane tarifim 
|
Bir litrelik veya yarım litrelik kavanozlar en iyisi.
Hazırlların plastik kapta olanları sağlıklı değil, olsaydı hiç zahmete girmezdik.

Çam, seramik veya içi sırlı toprak kaplar sağlık yönünden daha iyi oluyor.
Kapların önemi - koskoca Roma İmparatorluğunun çöküşü sosyal etmenlerin yanında roma aristokrasisinin şarabını kurşun kaplarda saklaması.
Kronik kurşun zehirlenmesi neslin yozlaşması ve sakat doğumlara yol açmış.
Kurşun beyin dokusuna ağır hasar verdiği için de iktidarların zayıflaması ve müteakip başarısızlıklar.
Yani, kaplar önemli

Saygılar.