View Single Post
Eski 10-11-2015, 01:05   #3458
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sardunyalar kaloriferli ortamlarda yeteri kadar hava, ışık ve nem alamazlarsa cılızlaşıyorlar o görkemli havaları kayboluyor.

Daha önce evin içinde denedim netice hoşuma gitmedi onun için ben sardunyaları bizim merdiven boşluğuna kapının önüne pencerenin dibine (camla aynı hizada) koyuyorum haftada bir merdivenler yıkandığı için yeteri kadar nem alıyorlar, dış kapının açılıp örtülmesi (ikinci kattayız soğuk etkilemiyor) veya açık unutulması cam aralarında giren hava bol oksijen sağlıyor, ısı yaklaşık 15-20° arasında ve sabah güneşini de bir miktar alıyorlar.

Şu sıralar yer değişikliğinin biraz sarsıntısını yaşıyorlar balkonda çıkarmış oldukları yaprakları sararıp dökülürken, çiçek açmaktan da geri durmuyorlar. sararan yapraklarını koparıyorum, bir müddet sonra yeni yapraklar ve bol tomurcuk çıkarmaya başlayacaklar.
virmolin sıvı sardunya besini aldım onu 8-10 günde bir sulama suyu ile takviye olarak veriyorum.

Budama işine gelince merdivenden inip çıkanlar çaktırmadan buduyorlar zaten. çiçeklenme olmayan dallarında üzerinde 4-5 göz bırakarak budama yapıyorum.

Şimdilik bu kadar.

Aklıma gelenleri yazdım umarım yeterli olmuştur, çalıştığım konulardan sorular gelirse cevaplamaya çalışırım.

Bu arada sardunyalarınız ve diğer çiçekleriniz can yakıyor.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön