View Single Post
Eski 08-11-2015, 23:21   #328
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas Mesajı Göster
Sn. SDurul, fitilli sulamayı ben orkideler için duymuştum. Demek menekşelerde de oluyormuş. Bunu denemek gerek. Sayfanız da çok çok güzel, hayran oldum.
Teşekkür ederim, sayın cengizildas, daha önce bir çok menekşeyi kök çürümesinden kaybetmiştim, fitilli sulamayla en iyi sonucu aldım.

Sukulentlerde de deniyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu Mesajı Göster
Sayın:SDurul sayfanız çiçekleriniz hepsi birbirinden mükemmel
Beğendiğinize sevindim, sayın Galip Kuzucu. Daha güzelleri sizin olsun.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Ben bu menekseye bayıldım...
Ben de. O çiçek sapı çok çelik almaktan dolayı en dıştaydı, tam açamadan soldu. Şimdi yine tomurcuklu. Açtığında güzel bir fotoğrafı hak edecek.

Bir çok kez kohleria edinmiş hep yaşatamamıştım. Sayın alys'in gönderdiği kohleria yaşamaya devam ediyor. Diplerinden yavru da verdi. Galiba tomurcuğu da var.

Name:  kohleria.jpg
Views: 883
Size:  27.3 KB

Name:  kohleria1.jpg
Views: 872
Size:  38.2 KB

Telgrafı henüz içeri almadım, açık balkonda ayazı yedikçe güzelleşmiş.

Name:  telgraf ç..jpg
Views: 854
Size:  25.9 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Menekşeler harikalar. Bu fotoğraftaki saksıda neler oluyor böyle? 2 ayrı tür menekşe mi var? Fotoğrafta hiçte öyle durmuyor. Bayıldım bu görüntüye...

Bu arada hoyaları daha büyük saksılara alma zamanı gelmiş gibi duruyor. Pet bardaklarda büyümeleri duracaktır.

Sevgili sakdag, o saksıda neler olduğunu ben de bilemedim. Evet tek kökte iki değişik çiçek açtı. Farklı bir açıdan fotoğrafı.

Name:  menekşe.jpg
Views: 848
Size:  35.0 KB

Hoyaları pet bardağa alalı bir ay kadar ya oldu, ya olmadı. Saksıya alırsam yine öldürürüm. Bahara kadar besin takviyesiyle iyice kök yapmalarını bekleyip öyle geçireceğim. Belki küçük kapta çiçek de açarlar. Australis bana geleli iki yıl oldu biliyorsun ve ben saymadığım kadar çok yeniden köklendirme yapıp başa döndüm. Kerriide kök çürümesi olmadı ama o da büyümüyordu.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön