Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anilozer112
Evet naylon çevreye çok büyük zaralar vermekte.Ben kese kağıdı günlerini hiç görmedim ama filmlerde gördüm.Geri gelmez o günler malesef 
|
Ben o günleri hatırlıyorum. (Yaşımız ortaya çıktı ama) Kesekağıdı çoğunlukla eski gazetelerden birkaç kat kalınlaştırılıp yapılırdı. Eski mürekkepler ve baskı
sistemi yüzünden içine giren elma armut herneyse gıdaları boyardı;
1 naylon kullanmazken mürekkeple kirlenmiş ve hangi mikroplu eller ve hangi zamklarla yapıldığı belli olmayan kesekağıtları kullanırdık.
2 Temiz ve hijyenik bir kesekağıdı yapmanın da çevreye maliyeti olduğunu hatırlatırım.
3 Temiz kesekağıdının da geridönüşümü lazımdır.
4 Naylon denilen malzeme de zaten toprağın içinde istirahat etmekte olan petrolün bir derivesidir. Ve bunu atmaya da kalksak petrolü içinden alacağımız benzin ve mazot için çıkartmak mecburiyetindeyiz.
5 Naylon torba doğada kaçbinyılda çözünse de neticede toprak altından çıkıp tekrar toprağa gömülüyor.deniz diplerinde veya tarlalarda görülen birkaç tanesi de esas olrak görüntü kirliliği yaratıyor. Eğer mesele görüntü kirliliği ise bu memlekette görüntü kirliliği yapan o kadar çok şey var ki , ben İstanbul Bağcılar'da sıkış tepiş boyasız sıvasız çatısız daracık apartmanlarda oturup mahallesinde kaldırım olmadığı için caddeden yürüyen insanların estetik kaygılarla naylon torbayı reddedip elinde bezden dikilmiş torbalarla alışverişe gittiğini düşünemiyorum.