View Single Post
Eski 06-11-2015, 21:40   #2253
formullaone
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğaşk60 Mesajı Göster
Özelikle bu konuyu ispatlamış olmak beni sevindirdi çünkü aksini İddia eden çoktu aslinda ayni isimle şekille chandler in ithali yediklerinden hakli idiler hatta chandler olmadigini iddia eden bile olabilir çünkü gerçekten cok fark var.Ve bu bizim icin cok büyük bir avantaj ne kadar verimli şekilli olsalarda tadi olmayan İthal chandler in bizimle rekabeti zor olacaktir. Yenmedikten sonra talep edilmedikten sonra dekara 1 ton alsak ne çıkar ben 500 kiloya razıyım talep gören .
Ülkemizde toprak yapısı ve iklim şartları sebebiyle cevize uygun arazi kısıtlı olarak bulunmakta. Uygun olan arazilerin çoğunda da su yetersiz, aşırı tuzlu ya da hiç yok. Bir diğer olumsuz etken de aynı arazi içinde 4-5 farklı toprak yapısının bulunması. Uygun toprağa, suya ve iklime sahip olan büyük bahçeler bile mekanizasyon, vasıflı eleman ve uzman danışmanlık hizmetlerinde yetersizlik yaşadıkları için dekara 300-350 kg civarında kalırlar diye düşünüyorum. Bu üretimle ülkenin ceviz açığı kapanmaz gibi geliyor bana. Vatandaş mecburen tatsız tuzsuz şili-kaliforniya cevizini yemeye devam edecektir uzun yıllar.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön